amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Onbekende rijkdom van de bijbel

Onbekende rijkdom van de bijbel

De bijbel is een boek om in te gaan wonen. Door zijn rijke opbouw stuit je steeds op nieuwe inzichten en orintatie. Prof. Henk Jagersma leidt de lezer met dit boek de wereld van het bijbellezen binnen.

Hij opent zijn boek met een catalogus van twaalf veelvoorkomende misverstanden. Door zijn jarenlange colleges en lezingen werd hij geconfronteerd met hardnekkige lees-blunders. Die heeft hij op een rij gezet en ontmaskert ze n voor n. Na die noodzakelijke opruiming kan het leren beginnen.

In 50 uiterst heldere en korte paragrafen zet hij uiteen wat er te lezen en te leren valt. Steeds met het perspectief dat die teksten iets met het dagelijks leven willen. Grote begrippen geeft hij een praktische plaats in het leven. Zo is dit boek geschikt als inleiding op de bijbel als boek, maar ook als boek voor bezinning en meditatie.

Binnen het omvangrijke oeuvre van Jagersma biedt dit boek een kernachtig en hartstochtelijk pleidooi voor bijbels leven.

Prof. Dr. Henk Jagersma was van 1975 tot 1990 hoogleraar oudtestamentische vakken aan de Universitaire Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid in Brussel. Hij publiceerde tal van bijbelcommentaren en schreef veelvertaalde standaardwerken over de geschiedenis van Isral en een leerboek Hebreeuws. Henk Jagersma verzorgt lezingen en bijeenkomsten in leerhuizen.
Henk Jagersma
theologie
paperback, 128 blz
isbn 9076564353
9789076564241
Skandalon
prijsindicatie € 14,95

bestel boek

christendom     Naardense Bijbel
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018