amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Ontdekkers van het eeuwige ijs

Ontdekkers van het eeuwige ijs

Vijf eeuwen poolreizen in reisjournalen

Het bedwingen van het ijs van de Noord- en Zuidpool is al eeuwenlang een van de grootste uitdagingen die de mensheid kent. Degenen die de uitdaging aannamen werden legendarisch, ongeacht of ze hun doel bereikten of faalden.

De expedities naar deze onherbergzame oorden spreken nog altijd tot de verbeelding. Temperaturen van minus 50°C, windstoten met snelheden tot 200 km per uur, de gevaren van ijsbergen, pakijs en binnen enkele minuten bevroren ledematen. Maar ook de oneindige schoonheid en weidsheid van de poollandschappen, het hemellicht.

Dankzij reisjournalen en werken van expeditieschilders kon het thuisfront kennis nemen van de meest indrukwekkende poolavonturen. Op basis van zeer persoonlijke documenten – waarvan het merendeel nog niet eerder werd gepubliceerd – wordt in deze uitgave een beeld geschetst van 32 expedities naar het poolijs.

Beginnend met Willem Barents in de 16de eeuw via Frederick William Beechey, John Ross, Ernest Shackleton en Robert F. Scott, tot aan recente ondernemingen zoals Operation Deep Freeze. In woord en beeld belicht de auteur de buitengewoon fascinerende wereld rond vijfhonderd jaar poolreizen.
Farid Abdelouahab
geschiedenis
paperback
224 blz
isbn 9057304848
9789057304842
Walburgpers
prijsindicatie € 39,95

bestel boek

Noordpool     ontdekkingsreizen     Zuidpool    
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018