amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Quyên
mijn verhaal, mijn keuken
Truong Thi Quyen
Heikki Verdurme foto
hardcover
167 blz
isbn 9057203227
9789057203220
prijsindicatie € 24,95

Truong Thi Quyen
Sinds 2004 runt de Vietnamese Truong Thi Quyen [spreek uit Gwen] het restaurant Little Asia in de Sint-Katelijnestraat in Brussel. In dit boek een portret van de Vietnamese keuken en Quyen, die het van bootvluchteling schopte tot uitbaatster van een bejubeld restaurant.

Samen met Quyen en fotograaf Heikki Verdurme reisde de autuer naar Vietnam om er op zoek te gaan naar haar [culinaire] roots. Dit leverde een reisverhaal op over het leven en de culinaire tradities in Vietnam, die worden geplaatst tegen de achtergrond van de recente Vietnamese geschiedenis.

De teksten zijn boeiend en meeslepend geschreven neutraal observerend waar nodig, met veel empathie waar gepast en worden afgewisseld met 45 recepten, die prachtig in beeld gebracht werden. De regelmatige afwisseling tussen reisverhaal en recepten zorgt wel eens voor een verstoring van het leesritme, maar dat neemt niet weg dat dit boek een boeiend beeld schetst van de Vietnamese [culinaire] cultuur. Luxueuze uitgave als vierkante hardcover. Mooie lay-out. Met een receptenindex.

NBD|Biblion recensie - redactie Vlabin-VBC
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017