amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas


Marc Helsen
reisverslag
paperback
416 blz
isbn 9020944320
9789020944327
Lannoo
prijsindicatie € 24,95


bestel boek

De grote trek

Na een wereldreis van 432 dagen is journalist Marc Helsen op zondag 11 februari veilig en wel thuisgekomen. Hij vertrok op 7 december 1999 voor een tocht door Rusland, SiberiŽ, MongoliŽ, China, Tibet, Zuidoost-AziŽ, Singapore, AustraliŽ, Alaska, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het hele Afrikaanse continent: te voet, te paard, per fiets, met de auto, met de bus, met de trein, per boot en slechts op het einde met het vliegtuig.

In zijn ene rugzak bevond zich niet alleen materiaal om de meest woeste natuurelementen te trotseren, maar ook een klein arsenaal moderne elektronica waarmee hij dagelijks on line zijn verslagen doorstuurde.

Deze reisverslagen zijn nu gebundeld in een rijk geÔllustreerd boek. Marc Helsen kijkt met de ogen van een nieuwsgierige reporter naar mens en maatschappij, naar fauna en flora, naar beschavingen en aberraties in de vijf continenten.


Marc Helsen [Herentals, 1954] is journalist bij de krant 'Het Nieuwsblad'. De afgelopen 30 jaar reisde hij bij herhaling en voor lange tijd in elk van de zes continenten. Eerder verschenen van zijn hand verschillende bundels met reisverhalen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016