amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Fotografische Atlas van de Wereld

Fotografische Atlas van de Wereld

fascinerende satellietopnamen vanuit de hoogte

Deze opmerkelijke fotografische atlas is veel meer dan een gewone atlas of een serie gebundelde luchtfoto's die van de aarde werd genomen. De laatste ontwikkelingen in de satellietfotografie werden toegepast om beelden te genereren van ongeëvenaarde helderheid en kleur. De foto's van voor ons zeer vertrouwde bergen, meren, landen en zeeën krijgen daarmee een geheel nieuw perspectief en een extra laag aan informatie.

Het boek is opgedeeld in de zes continenten. De atlas opent met een overzicht van de gebieden die worden getoond, zoemt vervolgens in op specifieke landen en focust tot slot op bekende streken of herkenningspunten in de grote steden van de wereld.

Per continent wordt het perspectief geleidelijk versmald in een serie prachtig aangekleurde beelden, terwijl de camera verder naar de aarde toe beweegt. Een sectie met dertig conventionele kaarten aan het einde van de atlas bieden een kader voor de fotografische beelden en geven informatie over schaal en locatie.

Meer dan een atlas, meer dan een serie foto's. Dit boek is een revolutionaire en fantastische verbeelding van onze planeet aarde.
atlas
gebonden
288 blz
9789059560826
fontaine
prijsindicatie € 28,95
bestel boek
wereld
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016