amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Heimwee naar de horizon - Stuivenberg

Peter Stuivenberg
avontuur
paperback
432 blz
isbn 9038912064
9789038912066
prijsindicatie € 17,95

bestel boek

Heimwee naar de horizon

'Heimwee naar de Horizon' is het tweede deel van het drieluik over de avonturen van Peter Stuivenberg en Maaike Kallenborn.

Na de schipbreuk met het zeiljacht Wipi, in de Golf van Aden, bouwt Peter een 50 voet lange BOC-racer. Hiermee wil hij deelnemen aan de Around Alone, maar de sponsoring gaat niet door zodat de bootrace moet worden afgeblazen.

Dan ontmoet hij Maaike Kallenborn, ex-worldcupsurfster, en samen maken ze plannen om naar Zuid-Afrika te gaan. Daartoe kiezen zij een onmogelijke route: dwars door de terroristengebieden in Algerije, Mali en Niger.

Vele spannende avonturen later besluiten zij met de CrossRoads via de Caribische eilanden naar Kaapstad te zeilen. Na te zijn overvallen door orkaan Lenny pauzeren ze op het eiland Bonaire. Daar raken ze betrokken bij de ongelooflijke avonturen van de Franse zeiler Monsieur Kiwi en volgt een expeditie naar het legendarische Titicacameer: duizenden mijlen tegen de noordoostpassaat in, met een stop in Suriname om de met uitsterven bedreigde reuzenschildpadden te filmen.

Vervolgens varen ze om Brazilië heen, naar het land waarnaar ze al drie jaar onderweg zijn.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016