amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Reiziger in tussentijd - Velde

Een reiziger in tussentijd

Deel 2 van Een vermoeden van vrijheid

Dit boek begint wanneer Henk de Veldes poging om de route ten noorden van Siberië te bezeilen is stukgelopen op de Russische bureaucratie. Hij rond Kaap Hoorn en zeilt via de Patagonische wateren naar Paaseiland, het eiland waar 21 jaar geleden zijn zoon Stefan is geboren.

Op dit unieke eiland is er een bijzonder weerzien met mensen met wie hij meer dan 20 jaar geen contact meer heeft gehad. Zoon Stefan vliegt over en is voor het eerst weer terug op de plek waar hij de eerste drie maanden van zijn leven verbleef.

De reis vervolgt naar het noorden, richting de Hawaii-eilanden, met de bedoeling vandaar naar de Bering Zee te zeilen. Maar het schip wordt getroffen door de bliksem, zodat Henk de Velde noodgedwongen moet "overwinteren" in Honolulu. Vandaar vliegt hij terug naar Nederland.

Door zijn verblijf op Hawaii en zijn terugkomst in Nederland komt hij achter het bedrog van Utopia. Terug op Hawaii, schrijft hij over "the rabbit hole" en de verschrikking van de 21ste eeuw. Een alarmerend boek.
Henk de Velde
reisverslag
paperback, geïll.
208 blz
isbn 9038914377
9789038914374
prijsindicatie € 15,50
bestel boek
zee
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016