amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Laatste duik - Chowdhury

De laatste duik

Bernie Chowdhury , goede bekende van Chris en Chrissy Rouse, is een grote naam binnen de duikwereld. Hij is een eersteklas duiker en uitgever van Immersed, het internationale duiktijdschrift.

De laatste duik is het meeslepende en tragische verhaal over het beroemde duikersduo Chris en Chrissy Rouse, de vader en zoon die hun leven verloren in de diepten van de oceaan.

Een dramatische expeditie in 1992 naar een geheimzinnige U-boot uit de Tweede Wereldoorlog werd hun fataal. De persoonlijke lotgevallen van de Rouses, die deels werden gedreven door onderlinge rivaliteit, zijn binnen dit boek ingebed in een intrigerend overzicht van de vele facetten van het duiken.

Het verhaalt over de geschiedenis en ontwikkeling van de duiksport, beschrijft de belangwekkende figuren die daarin een rol speelden, en werpt een helder licht op de psychologie van de duiker en op de vele gevaren die hem bedreigen. Bovendien geeft het boek een fascinerende, vaak adembenemende inkijk in de cowboy-cultuur die rond het diepzeeduiken hangt.
Bernie Chowdhury
duiken
paperback
foto's in kleur
432 blz
isbn 9024606187
prijsindicatie € 22,50
bestel boek
LlLlL       Europa       DdDdD
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016